Týmové barvy Střední školy a základní školy Žamberk, Tyršova 214, hájil soutěžní tým ve složení paní Alena Paulusová a pán Tomáš Novotný. Soutěžním pokrmem, kterým se ve finále prezentovali a se kterým získali 1. místo, byly „Masové měšce s růžičkou květáku a pestem z mrkvové natě, glazovaná mrkvička, bramboro-květákové pyré a zeleninový chips“.
V letošním ročníku byly vyhlášeny čtyři kategorie: svačinky pro děti od 3 do 6 roků // pokrm pro mládež od 11 do 18 roků // bezmasý pokrm // racionální pokrm pro nemocné a seniory.
Náš tým soutěžil v kategorii, která byla určena pro školní jídelny základních škol a středních škol – v kategorii pokrm pro mládež od 11 do 18 roků. Tématem této kategorie bylo „Nejchutnější a nejatraktivnější pokrm v základních školách a středních školách – hlavní pokrm z mletého masa na vidličku nebo do ruky“ s parametry: atraktivní, chutný a nutričně hodnotný hlavní pokrm v základní škole a střední škole, a to moderně, zdravě a sezónně. Smyslem této kategorie bylo ukázat, že stravování ve školních jídelnách je na vysoké úrovni a pracovníci těchto zařízení umí upravit stravu, která je nejenom kvalitní, ale zároveň taktéž chutná a je atraktivní pro žáky a studenty.
Našemu vítěznému týmu srdečně gratulujeme a děkujeme za prezentaci nejen naší školy, ale i města a Pardubického kraje.
![]() |
![]() |
Ing. Marcela Bednářová