Pojetí vzdělávacího programu
Cílem vzdělávacího programu je poskytnout žákům dané množství všeobecných a odborných vědomostí a dovedností pro práci řezníka. Odborná příprava je zaměřena na získání vědomostí o jatečné výrobě, bourání masa a masné výrobě, až po prodej konečných výrobků. Žáci získají dovednosti při práci s masem, surovinami, při obsluze strojů a zařízení v masném průmyslu, a dále veškeré poznatky související s hygienou, bezpečností práce, právními předpisy a ekologií.
Odborný výcvik je zajišťován převážně na smluvních pracovištích soukromých odborných firem.
Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při zpracování masa, při výrobě masných výrobků a konzerv, při skladování, přípravě, třídění a úpravě surovin k technologickému zpracování, při manipulaci, hodnocení, balení a expedici hotových výrobků. Dále se uplatní při obsluze a jednoduché údržbě strojů a zařízení v potravinářské výrobě.
Přihlášku ke studiu naleznete v záložce O ŠKOLE, sekce DOKUMENTY.