V době jeho kynutí jsme si prohlédli chaloupky, které jsou tematicky zaměřené na zpracování obilí, mléka, lnu, ovoce. Dále jsme si prošli kovářskou a truhlářskou dílnu. Celou dobu nás doprovázela majitelka skanzenu paní Zárubová, která vše dětem ukázala, předvedla a vysvětlila. Ještě nesmíme zapomenout na zvířátka – pohladili jsme si koníky, prohlédli slepičky, husy a kůzlátka. Po zhruba hodině jsme se vrátili k vykynutému těstu a každý si sám „uválel“ svůj „bochníček“, dal do ošatky a nachystal na pečení. Za milé asistence pana Záruby jsme pomocí lopaty naskládali chleby do pece a netrpělivě čekali, až se upeče. Výsledkem byl nádherně upečený křupavý chléb, který si děti odvezly domů.
Závěrem bychom chtěli moc poděkovat za laskavý, vstřícný a profesionální přístup majitelům skanzenu manželům Zárubovým, díky kterým jsme všichni prožili krásné dopoledne plné zážitků a vůní.
Mgr. Hubálková Petra, Mgr. Paďourová Štěpánka, Petrová Pavla, DiS
Fotogalerie